recept - kladdkaka



KLADDKAKA MED HALLON


 

Ingridienser
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
2 dl färska eller frysta, tinade hallon
0.5 dl kokosflingor att bröa formen med

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.

2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.

3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig)

7.
Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass



Kommentarer
Postat av: Rami

FAN VAD GOTT ;)

2010-03-20 @ 15:04:55
URL: http://ramispics.blogg.se/
Postat av: Josse

vad gott det såg ut att vara!= )

2010-03-21 @ 09:30:55
URL: http://josefinesoderberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0